Joyzine.se


Recension - Skiva

House Of Wallenberg
Legends, 2013
Skivbolag: Mums Mums Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-23
Hemsida: www.houseofwallenberg.com

Att höra Leila K på en ny inspelning känns snudd på surrealistiskt. Rösten är intakt från tiden när Electric snurrade som värst på dansgolven (har den tiden egentligen någonsin blåst över?) när den vid det här laget ganska hårt åtgångna stjärnan gör sitt första skivframträdande på 15 år, men det känns lite...ja, daterat.

Ett omdöme som gäller för hela ”Legends”, plattan där Petter Wallenberg under aliaset House Of Wallenberg samlat ihop en lång rad idoler och lekt loss i studion. Det är bra, men det känns varken som särskilt fräscht eller piggt och nytt. Jag talar hellre om en ganska uppfriskande blick bak i historien än något annat.

Därför känns det logiskt att man dammat av Leila K, som enligt uppgift behövde redigeras ganska hårt i efterhand, att Efti från 90-talets Midi, Maxi & Efti dyker upp och att Neneh Cherry är en annan av rösterna som ges utrymme. Soundet är därefter. House Of Wallenberg sysslar med dansmusik som nog vill vara lite glittrigare och glammigare än den i själva verket är. Det blir lite sval house, lite bubblande synthar och en känsla av att det här hade varit svinhett om det kommit för si så där tio år sedan, kanske mer.

Det gör inte musiken sämre, bara att jag lyssnar på den på ett annat sätt. Och stora delar av ”Legends” är hörvärda visst är det så. Inte minst är det spännande att gå på retroturné bland de gästande rösterna.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner