Joyzine.se


Recension - Skiva

Silver Bell
S/t, 2013
Skivbolag: Serve Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-03-29
Hemsida: www.silverbell.se

”Hej här en intressant debut” står det på en gul post-it-lapp som någon fäst vid den pressrelease som medföljer denna debutplatta. ”Musiken jag velat göra hela livet, men inte vågat förrän nu” citeras Emil Carlsson, alias Silver Bell, i omnämnda pressrelease.

Jag förstår, men jag förstår ändå inte. För visst är det här självbetitlade alstret intressant i den kontexten att det är fullkomligt ogreppbart. Att Carlsson ger sig in i så många olika popgenrer och uttryck att det är vådligt svårt att hålla fast i den röda tråden. Det är en spännande åktur, men samtidigt förstår jag som ni begriper inte alls vad just det där som herrn velat göra hela livet består i. En spretig skiva? Eller kanske bara en egen skiva kort och gott?

Här tar Emil Carlsson oss med från jazzigt mys, via vad som nästan framstår som julsånger, till explosiva indiepoputbrott och arenarefränger. Det är pop, ja, men det kan betyda väldigt mycket och det är precis vad det gör här. Skickligt utfört med snyggt pianolir och en tilltalande sångröst. Men splittrat så det förslår.

Det stör mig egentligen inte att jag inte förstår. När jag vaggas med av sköna poprefränger musikalstyle är det fullkomligt egalt om det är begripligt eller inte, däremot är det så att Silver Bell inte alltid hittar fram till de mest klockrena bitarna. Vissa grejer är riktigt bra, andra mindre lysande och som helhet förstår jag lika mycket som lite.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner