Joyzine.se


Recension - Skiva

Skurklandet
Kugghjulet, 2013
Skivbolag: Havet brinner
Av: Ricky Holmquist
Publicerad: 2013-02-24
Hemsida: www.bussenius.se

Skånska popbandet Skurklandet välsignar vintern med att släppa sin fjärde skiva ”Kugghjulet”. Vill du ha trallvänlig dansant pop? Ja då har du hittat helt rätt. Titelspåret är en sjukt svängig popdänga. En synthslinga som gör det praktiskt taget omöjligt att inte bryta ut i det barnsligaste av nöjda leenden eller att för den delen sitta still. Tänk dig en efterfest där Melody Club, Royal Republic och The Mo bryter sig in i en replokal. Så överjävligt svänger det.

Texterna är av det mörkare, djupare slaget men gör sig väldigt fint till musiken. Det blir aldrig deppigt eller för den delen tråkigt. Konstrasterna mellan det glada lekfulla och lite djupare blandar sig istället perfekt.

Skivan innehåller fem spår. Där nämnda Kugghjulet sticker ut mest. Neonljus och Betong är en annan låt som jag hoppas folk och fä kommer att få njuta av. Trallvänligt och med en sån där smittande melodislinga som du kommer vissla på när du viker tvätt vare sig du vill eller inte.

I den lugnare låten Tillsammans Var För Sig visar bandet att det finns mer i förrådet än bara svängig pop. En svulstigare mörkare historia med en hjärtskärande text. Som gjord för dessa mörka dagar.

Det här är ett band med potential. Jag hoppas att fler folk får chansen att upptäcka Skurklandet. Det här är bra popmusik. Det här är svängig popmusik. Jag behöver inte mer än så.Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Jimmy Bussenius & Skurklandet (2008-01-01)
Skurklandet (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner