Joyzine.se


Recension - Skiva

Masterstroke
Broken, 2013
Skivbolag: Dynamic Arts Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-01-11
Hemsida: www.masterstroke.info

Nähe? Kommer bandet från Finland? Det hade jag aldrig kunnat tänka mig...

I hela sitt sound och hela sin uppenbarelse avslöjar Masterstroke omgående sin nationalitet även för en ung herre som undertecknad som aldrig tidigare stiftat bekantskap med orkestern.

Finnarna ägnar sig genom åtta spår åt att legera den finska tolkningen av amerikansk radiorock som gjort en hel rad band oförskämt populära under 2000-talet och den finska varianten av Göteborgssoundet. Det vill säga västkustdöds intakt med melodier och hela kittet, men i en aningen plastigare mer synthdraperad form. De hanterar båda sorternas musik utan anmärkning. Läxan är välläst.

Till det kan vi lägga att låtarna inte är så tokiga de heller. Vare sig vi snackar övervägande inslag av Mygrain, End Of You eller The Rasmus hittar Masterstroke vägar som inte är dumma. Därmed tycker jag att det är ganska kul att umgås med gängets fjärde fullängdare ”Broken” en stund. Men det är ändå tal om ett flyktigt lyssnande. Gruppen tillför, trots blandningen av två finska genretakes, egentligen inget nytt och positionerar sig inte som bättre än några andra. Bra, men inte mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner