Joyzine.se


Recension - Demo

John Moose
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-09-25
Hemsida: johnmoosemusic.com

Naturromantik från Värmland. Något liknande den catchfrasen såg jag skrivet i någon tidning. Jag noterade det flyktigt. Lika flyktigt som jag otaliga gånger sedan den här demon för evigheter sedan landade i min postbox noterat att den legat bedjande om att bli avlyssnad och recenserad. Men det har liksom inte blivit av, den flyktiga tanken har försvunnit och fokus hamnat någon annanstans.

Kanske är det symptomatiskt. För är det något John Moose är, så är det faktiskt flyktigt. Den här epn erbjuder tre låtar, alla synnerligen vackra med röster som kontrasterar spännande mot varandra, sirligt gitarrplock och arrangemang som säkert med en rejäl studiobudget i ryggen skulle kunna få en publik att smälta. John Moose är subtila, tilltalande, gör vacker musik.

Men samtidigt är det som sagt väldigt flyktigt. Det är inga låtar som dröjer sig kvar eller som man ens sjunger med eller nynnar till. Det är vackra röster som är så förgängliga att de är borta så fort musiken tystnar. Som dimslöjor. Lökigt beskrivet, jag vet, men det är lite så det framstår.

Kanske är det så man definierar naturromantik rent av? Det där undflyende, det tilltalande men ändå anonyma. Det mystiska på något sätt...

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner