Joyzine.se


Recension - Skiva

Det Stora Monstret
Fatta Eld, 2012
Skivbolag: My Sonic Mountain
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-09-20
Hemsida: www.detstoramonstret.se

Bra, men dåligt. Kul, men märkligt. Naivt, men världsvant. När Jacob Johansson gömmer sig bakom sitt alias Det Stora Monstret är det inte alltid helt lätt att reda ut begreppen.

Okej, vi kan slå fast att det är popmusik det i grunden handlar om. Rakt upp och ner. Utan några fler utsvävningar. För det här är lågmält, lunkande, men samtidigt nyfiket. Johansson är knappast världens främste sångare och låtarna bär fransar av något ganska naivt. Lite som en soloversion av Den Svenska Björnstammen, utan elektronik, eller löjliga kläder, eller spexig kollektivkänsla eller hitlåtar eller...ja kort och gott i själen snarare än i musiken.

Fyra låtar med snygga refränger, men utan några som helst radiotendenser. Murken men ändå klar produktion, trevande fingrar över nylonsträngar. Det Stora Monstret fängslar och hänför utan att ta det där sista slutgiltiga steget till att verkligen övertyga. Jag gillar att det är lite avigt, låter lite dåligt, är lite naivt, men anar att det finns mer i tanken. Det Stora Monstret har nog inte överraskat oss för sista gången.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner