Joyzine.se


Recension - Skiva

Glara
Till min syster, 2012
Skivbolag: Havtorn Records
Av: Alexander Hellgren
Publicerad: 2012-08-01
Hemsida: www.glara.se

Andra skivan i rad jag skriver om som innehåller låtarna Kristallen den fina och Så skimrande var aldrig havet. Hur är det ens möjligt 2012? Men blandningen på ”Till min syster” ser på förhand spännande ut. Från Georg Friedrich Händel, via Evert Taube, till den åt Elvis Presley skrivna Can’t help falling in love.

Glara kallar sig kvartetten som enligt legenden spelade in debutskivan under blott en dag på ett loft i Malmö. Vi har att göra med skickliga musiker, för trots en snabb inspelning låter det inte alls forcerat eller hafsigt. Tvärtom så är det ytterst smakfull, nedtonad men samtidigt lekfull musik. En svår balansakt. Trummor, kontrabas, piano – ja, det är jazz vi pratar om – och så Mira Palmes skira och starka röst. Jag lutar mig tillbaka och njuter i stora drag särskilt av bandets tolkning av Dan Anderssons Till min syster, spännande och drömsk om vartannat.

Allt är dock inte lika bra och när skivan lyssnas igenom blir jag stundtals rastlös. Jag uppskattar dock det här albumet för att välkända, ibland uttjatade, låtar sätts i ett nytt och behagligt ljus. Att ”Till min syster” tillåts vara i bakgrunden, men ändå pockar på uppmärksamheten. Som illustration till en soligare sommar än den vi haft i år, kommer den säkerligen som mest till sin rätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner