Joyzine.se


Recension - Skiva

Disaffected
Rebirth, 2012
Skivbolag: Massacre Records
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-07-12
Hemsida: myspace.com/disaffectedmetal

Man kan faktiskt ta till begreppet progressivt när man försöker sig på något som ingen gjort tidigare. Portugiserna i Disaffected, som faktiskt spelat i över tjugo år, väljer att följa denna filosofi. Men här får vi måla upp två scenarier. Antingen ger Disaffected blanka fan i allting och spelar precis vad de vill, plankar vad de vill, tramsar runt med vad de vill och har skitkul. Eller så vill de bara jävlas med folk. För någon dröm om att skapa ett sammanhängande sound och använda det som försäljningslockelse går inte att urskilja. ”Rebirth” verkar dessutom vara någon slags konceptplatta, och en möjlighet till djupare insikt i vad den handlar om hade varit en intressant utgångspunkt för bedömning och närmande.

Stommen på ”Rebirth” känns efter ett par genomlyssningar som Dimmu Borgir i Kalifornien på åttiotalet. Men spritt över skivan likt tuttifruttiströssel dyker det upp malplacerade små stycken som helt enkelt inte går att formulera på annat sätt än ”vad i helvete”. Into The Labyrinth innehåller såväl karusellmusik som ett asgrymt bluessolo, i 1460 bjuds det på ytterligare soloeskapader, Evolution Within ger oss några sekunder power metal med kvinnosång och pianostycket Miracle Dance låter nästan Yann Tiersen. Skivan, som innehåller massor av spår upp emot tiominutersstrecket avslutas med en kort jazzutflykt.

Disaffected bör absolut inte ändra sitt sound. Det är unikt, kul och utmanande. Men någon jättenjutning för mina öron är det inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner