Joyzine.se


Recension - Skiva

End Of September
S/t, 2012
Skivbolag: Ulterium Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-11
Hemsida: www.endofseptember.net

”Modern melodisk metal perfekt för fans av Evanescence, Within Temptation och Amaranthe” är det första som möter mig i den medföljande pressreleasen. Nja, det vet jag inte om jag vill skriva under på.

Visst, räknar man bara så uppenbara saker som att det handlar om metal och att det är en tjej som sjunger så är naturligtvis likheterna slående, men man bör faktiskt vara lite mer djuplodande än så. I jämförelse med ovanstående listklättrare saknar End Of September snärtigheten och catchigheten som gjort dem till just listklättrare.

Nu behöver det naturligtvis inte vara något dåligt. End Of September har betydligt mycket mer gemensamt med den klassiska gothscenen (hej Norge!) än ovanstående akter och gör sig ganska bra i det scensegmentet. Det självbetitlade debutverket sniglar sig fram i makligt tempo och med en och annan tår på kinden. Långt ifrån poprefränger eller ystert ylande kladdkeyboards.

Den stora styrkan är Elin Redins känslosamma sångröst, den stora svagheten att materialet är lite för jämngrått. Det är helt okej låtar, men gruppen varierar sig alldeles för dåligt genom sina nio spår. Allt tycks masa sig fram i samma tempo och de riktigt minnesvärda refrängerna eller partierna saknas.

Men det är ändå ganska behagligt. En sådan där gothskiva som man kan luta sig tillbaka i och bara slappna av till. Då behövs inga onödiga jämförelser med duktiga popakter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner