Joyzine.se


Recension - Skiva

La Masa of Sweden
S/t, 2012
Skivbolag: West Side Fabrication
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-09
Hemsida: www.lamasa.se

När bandmedlemmen Fredrik Eriksson gick bort efter en tids psykisk ohälsa lämnade det kamraterna med djup sorg, men också vrede då de tyckte att han inte fick den sjukvård han behövde mot slutet. Bästa sättet att ta itu med de skenande känslorna? Att färdigställa det album som Eriksson hann med att vara delaktig i långt in i produktionen så klart.

Resultatet är detta självbetitlade album av La Masa of Sweden. Ett egensinnigt litet verk som korsar ylande shoegazegitarrer med pop och ett introvert uttryck med yster synth. Tio melodier som alla på sitt sätt gör ett statement, men där vissa lyckas bättre än andra.

La Masa of Sweden är som bäst när de låter som ett Pet Shop Boys som gör gemensam sak med Broder Daniel. Jag tänker då kanske framförallt på snygga Scrapbook och Surrounded där ett modernt electronicasound föses ihop med betydligt mer daterad popmusik och toppas med en slev smaklöst Wham!. På ett bra sätt.

Gruppen blandar och ger i sin ombytliga kostym och det är ingen tvekan om att det är i de snabbare låtarna de kommer som mest till sin rätt. Där är man riktigt vassa.

Så visst är det en värdig hyllning till en fallen broder alla gånger.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner