Joyzine.se


Recension - Skiva

Guilt Trip
Feed The Fire, 2012
Skivbolag: Complete Control Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-04-12
Hemsida: sv-se.facebook.com/guilttripswe

Det är alltid roligt med musikaliska utmaningar och precis en sådan erbjuder duon Guilt Trip i och med ”Feed The Fire”. En resa djupt in i industrisynthland där det tar både en och tre lyssningar innan låtarna faller riktigt på plats.

Egentligen är duons tilltal inte särskilt avancerat. Det är inga snåriga låtar som man måste dissekera med stort tålamod vi snackar om, men det finns många lager i musicerandet som gör att det finns mycket att upptäcka även när man fastnat för den direkta lättillgängligheten.

Man sätter förstås etiketten synth lite så där halvslarvigt på den här plattan. Den kargt pumpande elektronik-mattan hade varit som klippt och skuren för sorgligt hädangångna Arvikafestivalen. Men samtidigt har duon något betydligt hårdare i sin brygd. Droppar jag ett namn som Nine Inch Nails får ni fel uppfattning, men rent stämningsmässigt har Guilt Trip både ett och annat gemensamt med Trent Reznors skötebarn även om de ytterst sällan ylar loss medelst sterila gitarrer.

Skinny Puppy är också ett band det är svårt att komma ifrån om man ska beskriva den här musiken. Överlag är ”Feed The Fire” en positiv överraskning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner