Joyzine.se


Recension - Skiva

Caligola
Back To Earth, 2012
Skivbolag: Musica De La Santa
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-04-07
Hemsida: www.caligola.com

”Ett konstnärligt kollektiv”.

Ni har förstås huvudet så mycket med er att ni snabbt förstår att det bara är ett fint sätt att beskriva en samling löst sammansatta musiker som musicerar utan någon som helst röd tråd. Det är så man jobbar i musikbranschen idag. Konstnärligt kollektiv låter liksom lite flottare än kort och gott, löst sammansatt projekt. Om någon av medlemmarna dessutom råkat skvätta lite färg på nån duk någon gång kan man med gott samvete dessutom måla upp en kulturromantisk bild runt hela projektet.

Kort och gott, ”Back To Earth” är en skiva som i mångt och mycket saknar riktning. Där konturerna är otydliga och där infallen blandas med varandra lite huller om buller.

Men spretigt betyder inte dåligt och när Mando Diao-gossarna Gustav Norén och Björn Dixgård bjuder in en hel skara polare i studion och blandar sin patenterade rockestetik med svartaste soul och smäktande elektronisk pop blir det långa stunder riktigt hörvärt. Röd tråd saknas, men som ett smörgåsbord av skickligt utförd populärmusik är ”Back To Earth” riktigt njutbar.

Folk som Per ”Ruskträsk” Johansson, Agnes, Paul van Dyke och LaGaylia Fraizer har tillsammans med många fler passerat genom studion, så okej, vill ni prompt kalla det för konstnärskollektiv, gör det då.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner