Joyzine.se


Recension - Skiva

Rogue Valley
The Bookseller's House, 2012
Skivbolag: Little Radios
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-03-28
Hemsida: lostinroguevalley.com

Fyra årstider. Fyra album inspelade under ett och samma år. Ja, det är pretentiöst och ja, det är förmodligen att ta sig ganska mycket vatten över huvudet, men trots detta är ”The Bookseller's House” inte helt oäven.

Rouge Valleys första stapplande steg på den svenska marknaden kommer alltså med den här plattan som egentligen är den andra i kvartetten. Den representerar våren. Och ja, det är möjligt att det hörs. Den där varma atmosfären som lindar in allt material på plattan vittnar absolut om tider fyllda av tillförsikt.

Gruppen spelar i ett gränsland mellan pop och rock som är otvetydigt amerikanskt. Ibland slår det över i något som är aningen psykadeliskt och hela tiden är det väna sångröster som leder vägen. Det är gemytligt, det är hemtrevligt.

Men så har vi det där med att gruppen spelade in fyra plattor på ett år. Man måste vara sjuhelvetes produktiv för att kunna klämma ur sig kvalitativt material till så många låtar på så kort tid. Rogue Valley har svetsat låtar som inte är tokiga, men saknar samtidigt spetsen. Det lyfter aldrig riktigt och blir därför lite långtråkigt.

Skickligt musikantskap och ett avslappnat stuk räcker långt, men inte hela vägen. Även om det är behagligt att få drömma lite om våren. Frågan är vad som hänt om gruppen siktat in sig på att göra en riktigt vass platta istället?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner