Joyzine.se


Recension - Skiva

Krymplings
S/t, 1994
Skivbolag: Beat Butchers
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 1999-01-01
Hemsida: -

Krymplings är en drift med gruppen Grymlings som fanns i början av 1990-talet. Grymlings var en samling av musiker som egentligen inte spelade ihop utan bara träffades några sommarmånader och spelade in en platta. Micke Rickfors (Jag ska köpa vingar för pengarna) och Pugh Rogerfeldt var några av de som ingick i den konstellationen. Krymplings är helt enkelt punkens Grymlings med uppställningen Ulke (Dia Psalma), Mart (De Lyckliga Kompisarna), Curre (Coca Carola), Per Granberg (Charta 77) och Mongo (Köttgrottorna). En kort blick på namnen talar om vilken enorm musikpotential det finns här. Har de lyckats få ut allt av potentialen då?

De har inte alls lyckats göra en sådan kanonplatta som de skulle kunna göra om de verkligen gick in för det. Detta var ju bara ett kort projekt där de hafsade ihop några låtar som de sedan spelade in och framförde på några konserter under två månader. Det går dock inte att säga att det är en dålig platta, det finns flera låtar som skulle platsat på deras ordinarie bands plattor.

Karlavagnen heter plattans bästa spår och det är en ballad med plinkande mandoliner och Ulke i toppform med sin hesa stämma. När han sjunger kan det inte bli dåligt tycks det. Inledningsspåret Drömprinsessorna är en mycket angenäm historia och även andra låten Masturbation Blues är spännande även om texten kan uppfattas lite stötande. Den något speciella låten Ni blir aldrig av med oss går hem väldigt bra hos mig och sista spåret Dunken som handlar om hembränd sprit är en låt som inte går att tycka illa om.

Stundtals tycker jag dock att det blir lite väl mycket traditionell punk utan finesser eller något annat som kan bryta monotoniteten. Burkluft och Herr Chaufför är två typiska sådana intelligensbefriade låtar. Att en text som den till låten Mopeden tycker jag mest är pinsamt att den slunkit igenom. En typisk Mart Hällgren-text, det måste sägas.

Totalt är det en helt godkänd skiva som tål många lyssningar även om man kanske väntat sig något mer av ett sådant här dream team.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner