Joyzine.se


Recension - Skiva

Kill The Romance
Take another life, 2007
Skivbolag: Locomotive Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-01
Hemsida: www.killtheromance.com

Jag vet inte om världen behöver ytterligare ett finskt gäng som önskar att de vore från Skåne och hette Soilwork. Men god musik är så klart alltid god musik och Kill The Romance behöver i alla fall inte skämmas för sin prestation på ”Take Another Life”.

Nu har de inte samma intensiva driv i sin dödsthrash som skånepågarna och rensångspartierna är inte annat än trötta. Men som helhet fungerar ”Take Another Life” helt okej. När finnarna piskar som mest intensivt kan avlägsna släktdrag med Hatesphere skönjas. Trots en onödigt torr produktion tycker jag att det är ganska roligt.

Originalitetsgraden är förstås bortom noll. Det finns rent av minst 20 orkestrar från bandets eget hemland som redan gjort grejen. Men viljan som genomsyrar inspelningen är skäl nog att låna öronen åt ytterligare elva bitar melodisk dödsthrash. Om Kill The Romance bara lagt sin lama rensång – som ibland uppnår riktigt klämmiga proportioner – på hyllan hade ”Take Another Life” kunnat bli mer än bara helt okej. Den stannar dock vid att vara tämligen standardmässigt hantverk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner