Joyzine.se


Recension - Skiva

Astrolites
Play for Keeps, 2011
Skivbolag: Heptown Records
Av: Erik Högkvist
Publicerad: 2011-09-04
Hemsida: myspace.com/astrolitesband

Efter en snabb titt på omslaget till svenska Astrolites andra fullängdsskiva får jag direkt en känsla av att det är standard-rock n’roll i stil med Hellacopters jag ska få ta del av. Som så många gånger förut. Jag blir dock mycket positivt överraskad när jag börjar lyssna på Chop Top '49 som inleder ”Play for Keeps”. Av två anledningar.

För det första för att mina fördomar, som baserats på omslagets utseende, inte stämmer överens med verkligheten till fullo. Här får jag i stället någon sorts hybrid av rockabilly och punkig rock n’ roll. För det andra så förvånas jag över att jag faktiskt tycker det är ganska bra. Jag som alltid har fördömt rockabilly som en musikstil som borde ha dött ut någon gång i mitten av 50-talet.

Kanske är skälet till att jag till viss del gillar det här, att det här faktiskt inte riktigt är rockabilly i sin ursprungliga form. Det är ”Hi-speed rockabilly” som bandet själva kallar musiken. Även om det egentligen rör sig om ganska omodern musik, som jag vanligtvis tycker är ofantligt tråkig och intetsägande, så finns det något där som gör att man vill lyssna och som gör att det känns lite nyskapande.

Slutligen visar sig min tidiga association till Hellacopters vara lite befogad. Astrolites har nämligen spelat in en cover av Hellacopters-låten Riot on the Rocks till tributeplattan ”Dancing on Your Graves”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner