Joyzine.se


Recension - Demo

Arcane Willow
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-08-25
Hemsida: myspace.com/arcanewillow

Det är ett märkligt fenomen det där att så många demoband prompt ska låta så tveksamma i inspelat format. Låt gå för att de flesta inte får chansen att spela in med skickliga producenter, men även en hobbyproducent borde kunna ställa sig upp och säga ”sluta fega, det gör inget om ni satsar allt och spelar och sjunger tokfel, det kommer ändå inte med på plattan”. I studion måste man våga ge sig hän och framförallt våga misslyckas. Går man in och kör säkerhetsvarianten kommer slutresultatet bli lidande.

Arcane Willow från Malmö är bara ännu ett exempel i raden. När den självbetitlade epn inleds med The Sky låter så väl sång som musik oerhört trevande. Nervöst smygande i kulisserna, långt ifrån den potential som bandet och låten borde kunna utstråla. Här borde producenten ha plockat fram piskan och pryglat Fredrik Nyström tills han sjöng från botten av sitt hjärta och ilsket gormat på musikerna tills de lirade på bristningsgränsen istället för att lojt vila sig bakom reglagen.

Det tar sig dock med speltiden och så väl Nyström som övriga bandmedlemmar visar att här finns det potential. Den lunkande korsbefruktning av amerikansk folkrock och melodiinriktad popmusik som gruppen förespråkar är skönt tillbakalutad och kontemplativ. Hade Arcane Willow bara haft lite mer dist på gitarrerna hade rent av Graveyard kunnat nämnas som en referens. Skånepågarna är förstås inte i närheten av så hårda, men retrokänslan finns absolut där.

Nyström har dessutom ett sångsätt som när den inte är inne och sniffar på grunge snuddar vid Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers), vilket så klart aldrig kan vara något negativt. Men det är det där med insatsen. Potentialen och soundet finns absolut där, men Arcane Willow måste våga misslyckas och sluta fega i studion för att den stundande fullängdaren ska kunna bli riktigt rolig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner