Joyzine.se


Recension - Skiva

Lonely Drifter Karen
Fall Of Spring, 2011
Skivbolag: Crammed Discs
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-30
Hemsida: myspace.com/lonelydrifterkaren

Lite poppigt, lite jazzigt, lite menlöst.

Så beskriver man kort och koncist ”Fall Of Spring” med Belgien-baserade Lonely Drifter Karen. En skiva som mjukt och fluffigt kan snurra alldeles förträffligt i bakgrunden utan att göra något större väsen av sig, men som lätt blir lite slätstruken om man man börjar detaljstudera den.

Tanken är förstås att singeln Show Your Colours ska sälja plattan på grund av sin medverkan i Intersports tevereklam, men den låten tjänar faktiskt på att styckas upp i reklamformatet kontra breda ut sig i sin fulla längd i albumversionen. Den blir snabbt ganska tråkig. Istället fastnar jag för de lite jazzigare bitarna där sångerskan Tanja Frinta låter som en snäll dagmamma. Jag brukar inte tända på jazz och bitarna är egentligen ganska förgängliga, men de är inbjudande och varma på ett ganska skönt sätt.

Här finns också kompositioner som drar åt José Gonzalez-hållet. Mjukt suggestivt som ni förstår. Som sagt, lite poppigt, lite jazzigt, lite menlöst. En helt okej skiva som knappast kommer gå till den minnesvärda historien som annat än en parentes.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner