Joyzine.se


Recension - Skiva

Straight Line Stitch
The Fight Of Our Lives, 2011
Skivbolag: Entertainment One
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-05-07
Hemsida: myspace.com/straightlinestitch

Man skulle kunna beskriva ”The Fight Of Our Lives” som en våg som träffar med full kraft och sedan sakta men säkert ebbar ut. Albumet inleds nämligen med tunga, aggressiva Tear Down The Sky och blir sedan successivt snällare och snällare, mjukare och mjukare ända tills det hela knyts ihop av popsnärtiga Ashes In The Wind si så där 40 minuter senare.

Däremellan hinner Straight Line Stitch mangla modern och ganska strömlinjeformad metalcore vars största förtjänster är de rensjungna partierna signerade tuffa sångerskan Alexis Brown. Hon har full kontroll även på den skrikiga varianten av sång, men där känns hon lite mer likriktad än när det poppas till och levereras refränger.

Att Straight Line Stitch är en orkester som hoppas nå ut just för att de ställer en tjej i fronten är annars ganska tydligt. Musiken som sådan är nämligen inte särskilt originell. ”The Fight Of Our Lives” är en samling klart livsdugliga låtar, men radar man upp orkestern vid sidan av ett hundratal till av de senaste årens trendsurfare är det i stort sett bara sången som skulle kunna hinta om vilket gäng som var vilket. Standardiserat tror jag bestämt att det brukar kallas.

Ändå lyssnar jag gärna på den här plattan. Straight Line Stitch gör en juste avvägning mellan det riktigt hårda och det lite mer tillrättalagda och den flodvågsaktiga låtlistan gör att det känns mer dynamiskt än vad gemene metalcoreband brukar lyckas åstadkomma.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner