Joyzine.se


Recension - Skiva

Bloodwritten
Thrashin Fury, 2010
Skivbolag: Witching Hour Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-22
Hemsida: myspace.com/bloodwrittenofficial

Polska Bloodwritten började som ett black metalgäng strax innan millennieskiftet, men har med åren, precis som skivtiteln antyder, snarare kommit att utvecklas mot ett thrashigt sound i samma skola som Slayer och Kreator.

En källarvariant av dessa band är kanske bäst att tillägga för Bloodwritten lirar egentligen inte i samma liga. Inte för att ”Thrashin Fury” är någon direkt dålig skiva, men det är ändå klasskillnad. Så väl material- som ljudmässigt.

Lite av den forna black metalestetiken finns kvar hos bandet. Ljudet är nämligen märkligt nyanslöst och tunt på ett sätt som snabbt för tankarna till gamla ointressanta black metalinspelningar från tiden då den scenen var som hetast. Lite mer fläsk och driv i framförallt gitarrspelet hade förmodligen kunnat hjälpa upp de här polackernas tämligen alldagliga ursäkter till låtar. Har man inte det vassaste av material får man försöka imponera med en smaskig ljudmatta så att säga.

Även om det till större delen handlar om ettrig thrash metal ska det dessutom påpekas att de gamla black metalrötterna gör sig påminda även i själva musiken. För att inte tala om låttitlarna. Whore, Unleashed the Unholy och Bestial Desolation känns inte så där väldans mycket 2011 om ni frågar mig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner