Joyzine.se


Recension - Skiva

Weh
Origins, 2010
Skivbolag: Soulseller Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-01-15
Hemsida: www.weh.erikevju.com

På ett sätt är det fascinerande, på ett annat lite långtråkigt. När Erik E, som döljer sig bakom namnet Weh, gör slag i saken och sjösätter den ganska sköna idén att släppa några nya låtar på en dubbelcd tillsammans med alla sina gamla demos är det så gott som omöjligt att skilja gammalt från nytt. Det mesta låter nämligen exakt likadant.

Okej, det dyker upp någon (förmodligen sångaren själv) som gurglar lite i de allra tidigaste låtarna, men annars är likheterna materialet emellan slående. Weh bjuder på akustisk och ganska mörk musik där en gitarr och Eriks mörka röst står i centrum och guidar lyssnaren genom de sammanlagt 36 spåren. Det uppstår ganska mycket stämning, det ska erkännas, och flörtarna men en lite mörkare sida av livet är snygga.

Men det blir naturligtvis overkill med en hel dubbelplatta när materialet inte skiljer sig mer sinsemellan än vad det gör här. Även om jag njuter en del av ”Origins” blir jag ganska mätt mot slutet. Kanske var den här idén bättre i teorin än i praktiken trots allt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Torpedo

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner