Joyzine.se


Recension - Skiva

Valient Thorr
Stranger, 2010
Skivbolag: Volcom Entertainment
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-23
Hemsida: valientthorr.com

Jag håller förnärvarande på att sträckläsa Marcus Birros ”Att leva och dö som Joe Strummer” och har svårt att tänka mig ett bättre soundtrack än Valient Thorrs ”Stranger” till berättelsen om unga män med en misslyckad rockdröm som driver omkring i sin egen dekadenta värld i storstaden på Sveriges framsida. Nu är Valient Thorr visserligen åldrade män med en vilja att politisera saker och ting snarare än unga herrar vars enda mål är att dricka billigt vin och komma in på eftertraktade svartklubbar bland hemstadens sluskelit, men rent musikaliskt går amerikanerna ömsint ihop med Birros berättelse.

”Stranger” är nämligen sjavigt spelad och utstrålar pur dekadens. Trots att så väl band som producent är välrenommerade låter det slarvigt, halvkrattigt spelat och med mer inställning än kunskap. Det är charmigt på sitt sätt. Speciellt som det ryms synnerligen goda låtuppslag där mitt i allt det slarviga. Men det är känslan som är det viktiga här, det är den som gör att jag tycker skivan smälter så bra ihop med litteraturen som just nu upptar mitt sinne.

Valient Thorr är sluskiga, de har en punkig mentalitet av att skita i allt och bara leva för stunden, för musiken. Det får deras rockmusik att låta genuin och som ett passande soundtrack till dekadent ungdom som driver fram genom staden (och lirar i ett totalt olysningsbart band vid namn The Christer Petterssons).

Som sådant är det emellertid bara kul en stund för att sedan bli ganska flyktigt och förgånget. Ungefär som en ungdom som flyktar snabbare än vad man kanske hade velat och tänkt sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner