Joyzine.se


Recension - Skiva

Lisa Pedersen
Heart Monster Fear Machine, 2010
Skivbolag: CRM Musikproduktion
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-09-14
Hemsida: www.lisapedersen.se

Lisa Pedersen har hittat en spännande balans mellan det elektroniska och det akustiska. På debutalbumet ”Heart Monster Fear Machine”, som är lite av en uppgörelse med rädslan inför att ställa sig på scen, pendlar hon mellan utflykter i ett svalt elektroniskt landskap och mer avskalade balladaktiga saker med gitarren i högsta hugg.

De akustiska bitarna är inte dåliga, men sticker heller inte ut på något särskilt sätt. Mer spänning blir det då i de melodier där Lisa Pedersen grottar ner sig i elektroniska experiment och låter det fantasifulla komponerandet flöda. Det är inte alls långsökt att dra paralleller till sentida Robyn när Pedersen öser på som mest med elektroniken. Även om Lisa är mer av en sval poptjej än en modern klubbdrottning.

Återigen kommer vi då till den där spännande balansen som lyfter den här plattan. Superhittiga Lightblue '83 skulle förvisso fungera på vilket dansgolv som helst, men Pedersen tillåter aldrig att musiken blir renodlat klubbig utan behåller hela tiden popnerven i den. I kombination med hennes något återhållsamma sätt att sjunga uppstår en form av magi.

I de bästa stunderna låter det rent av så bra att jag önskar att sångerskan hade tullat lite på de akustiska partierna. Vanliga popserenader tenderar att kännas lite platta sida vid sida med de drömska elektroniska sjok som kavlas ut och jag hade gärna sett en hel platta i de elektroniska spåren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner