Joyzine.se


Recension - Demo

Come On Like Gangbusters
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2010-07-27
Hemsida: myspace.com/comeonlikegangbusters

Hade det inte varit för att det är en aning för rockslamrigt hade det inledande partiet i On The Wane, precis innan sången kommer in, ha varit ledmotivet till någon julkalender. Det är precis lagom klämmigt och med en melodi som är kort men samtidigt väldigt effektiv. Det är kanske inte de första ord man vill höra som ambitiöst satsande rockorkester, men jag menar det på ett positivt sätt.

Överlag är nämligen On The Wane är riktigt fin bit. Melodiöst genomtänkt och med ett juste basdriv. Även i demons andra låt, Coffee Bean Eyes, använder man basen på ett framträdande och synnerligen snyggt sätt. Det studsar och känns livligt även om spår nummer två inte riktigt når upp i samma nivå som det första.

Rockslamrigt skriver jag i det inledande stycket, det är en sanning med modifikation. Slamrigt för att vara ett julkalendersledmotiv (om vi nu ska köra vidare med den liknelsen) ja, slamrigt för att vara ett rockband, absolut inte. Snarare är det så att Come On Like Gangbusters är en jämnårig släkting till Sugarplum Fairy. Den skönt svängiga rockmusiken med poppiga melodier är densamma de två grupperna emellan och då har jag också ganska precist satt fingret på hur det här bandet låter.

Potentialen är stor och med On The Wane visar man också att man har hitskrivandet i sig, men jag vill gärna höra fler strålande uppvisningar för att bli övertygad att det här är ett rockband för framtiden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Come On Like Gangbusters ()
Come On Like Gangbusters ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner