Joyzine.se


Recension - Demo

Come On Like Gangbusters
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-10-12
Hemsida: facebook.com/comeonlikegangbusters

Från Sugarplum Fairy till Mando Diao till The Strokes. Det är tredje gången jag recenserar det här gänget och det är tredje gången jag tycker mig höra en ny huvudreferens i låtmaterialet. Retroflirten är intakt för Come On Like Gangbusters, men den här gången låter det alltså mer New York än Dalarna.

Herrskapet har gått och blivit proffs. Hela den här självbetitlade epn är snyggt spelad, arrangerad och har ett ljud som klär låtarna som en festblåsa. Just likt The Strokes är det proffsigt i all sin sluskighet. För i grund och botten är det poppig rockmusik som inte är helt och hållet tillrättalagd. Come On Like Gangbusters vill inte vara välkammade gossar lika mycket som sluskiga slynglar och det hörs i de här sex rockspåren.

Ändå tycker jag tyvärr att det är lite ofarligt. Musiken är skickligt uppbyggd, men de poppiga melodierna förmår inte gripa tag på ett sådant sätt att de lurar sin lyssnare att begå dumheter. Snarare rycker man på axlarna, applåderar den snygga retro-vibben och så är det bra med det. Ska vi ha ett nytt The Strokes måste det vara eldiga jävlar som sveper oss av banan liksom.

Det gör inte riktigt Come On Like Gangbusters och då hade det kanske varit bättre att stanna kvar i den hemtama, knätofsprydda dalasfären, vad vet jag. Det här är en helt okej inspelning, men jag kommer inte minnas den när den förpassats till skivbacken märkt ”recenserat”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Come On Like Gangbusters ()
Come On Like Gangbusters ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner