Joyzine.se


Recension - Skiva

In Silentio Noctis
Through Fragments Of Christianity, 2010
Skivbolag: My Kingdom Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 0201-06-15
Hemsida: myspace.com/insilentionoctis

Vanligtvis brukar black metal-band som kallar sin musik för symfonisk krydda sina ofta överlastade arrangemang med kvinnlig skönsång. Som en liten extra prydnad. En uppiffande finess så där. Finska In Silentio Noctis väljer dock att gå hela vägen istället. De skippar hela prylen med en halvtaffligt väsande snubbe i corpse paint och låter Armi Päivinen sköta all sång istället.

Det är ett intelligent trick. Även om ”Through Fragments Of Christianity” rent musikaliskt handlar om ganska alldaglig black metal hajar man automatiskt till över Päivinens högtravande sång. Och hon är duktig, det ska sägas. När förhållandevis lättuggad black metal möter snudd på operasång uppstår en symbios som nog är lite väl underskattad inom den annars så fejk-onda metalscenen.

Sen är det dock så att finnarna inte är de främsta kompositörer som den här branschen skådat och att skivan som helhet därför börjar puttra lite på tomgång efter ett tag. Det blir lite för enformigt och upprepande för att det ska vara lika kul efter tolv spår som det var efter två. Oavsett om det står en skönsjungande donna i fronten eller inte. Men för konceptet ger jag två tummar upp och brer på med ett ostigt flin.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner