Joyzine.se


Recension - Skiva

Kid Harpoon
Once, 2009
Skivbolag: PGM
Av: Nina Torbacke
Publicerad: 2010-02-18
Hemsida: myspace.com/kidharpoon

”Once” är Kid Harpoons, eller Tom Hull som är hans riktiga namn, debutskiva. Tom började sin karriär som bohemisk folksångare och har sedan tidigare två EP i bagaget, ”the First EP” och ”the Second EP”. Med hans flitiga turnerande skapades en trogen supporterskara.

Rösten är bra och musiken är ganska trallvänlig. Stealing Cars och Back from Beyond är de mest kända singlarna som är flitigt spelade på radion. Den genomgående genren på skivan är pop men ibland med lite folkmusiksound. Kid Harpoon har definitivt känsla för melodier och skivan är godkänd, men inte mer tyvärr. Musiken känns överlag lika spännande som titlarna på hans två första EP. Lite för tillrättalagt, lite för mycket efter den musikaliska regelboken för att verkligen bränna till. Jag kommer ändå på mig själv med att gilla hans röst stundtals och kanske kan han på nästa fullängdare odla sitt självförtroende och ytterligare utveckla det egna sound som finns i ett par låtar.

Det går bra att lyssna på två eller tre låtar, men det är kanske inget som lämnar något större intryck. Musiken ger mig ingen total kick, men den fungerar bra som bakgrundsmusik och är skön att lyssna på om man vill lyssna till vackra melodier. Betyget blir godkänd för kasst är det inte.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner