Joyzine.se


Recension - Skiva

Psychic Stunts
Panic in motion, 2009
Skivbolag: Annoying Sounds
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-12-22
Hemsida: www.psychicstunts.com

Hur många band har egentligen bildats på fyllan? Det måste vara tusentals och åter tusentals varje helg. Hur många av dessa blir verklighet i realiteten? Cirka noll komma två procent, eller något i den stilen. Jag antar att det inte finns en enda musiker därute i läsarskaran som aldrig i samkväm med mumsiga drycker och i goda vänners lag blivit upprymd över storslagna bandplaner för att vakna oengagerad på söndagsmorgonen och låta allt rinna ut i sanden. Det är liksom så det fungerar.

Men så finns det den där lilla, lilla procentsatsen som faktiskt gör slag i saken. Psychic Stunts hör till dem. Otaliga timmar i maltbrygdens sällskap vid en bardisk i Hornstull fick Joel Bergqvist och Anders Tjernblom att sprudla av så många idéer att de bara var tvungna att göra slag i saken. Resultatet är ”Panic in motion”.

För att vara resultatet av utsvävningar på fyllan är Psychic Stunts en ganska pretentiös orkester. Herrarna utnämner sig själva till lämpliga män att berätta den ”nakna sanningen om verkligheten” och baserar den på något som i textförfattarkretsar så klatschigt kallas för ”självutlämnande lyrik”. Nå väl, snacka går ju...

Vad duon än vill säga hamnar lyriken emellertid snabbt i skymundan. ”Panic in motion” är en orgie i lättnynnad pop som med sina elektroniska små vingar omedelbart tränger sig på och vägrar släppa greppet om melodisinnet. Skivan innehåller mängder av små trevliga melodier och pendlar mellan det glättiga och allvarligt djupa på ett mycket tillfredsställande sätt. Lyssna bara på kontrasten när lyxiga singeln Wind up the sound övergår i seriöst reflekterande Last bottle, Lost bottle. Det är ruggigt snyggt.

Tänker man efter är det kanske ändå inte så konstigt. ”Panic in motion” låter som att sitta i grupp och lösa världsproblem samtidigt som bjärta discolampor blinkar i omgivningen och ölen fuktar struparna. Kanske inte så märkligt att Psychic Stunts uppstod vid en bardisk trots allt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner