Joyzine.se


Recension - Skiva

Hellfueled
Emission Of Sins, 2009
Skivbolag: Black Lodge
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-11-27
Hemsida: www.hellfueled.com

Det brukar inte betraktas som någon smickrande komplimang i hårdrockskretsar, men jag vill gärna klistra etiketten ”feel good” på Hellfueleds ”Emission Of Sins”. Allt från Andy Alkmans hemtrevliga Ozzy Ozbourne-tjutande till de fläskiga riffen och klyschiga poserna utstrålas en känsla av trivsel. Hellfueled är inte och kommer aldrig att bli något världsomvälvande eller särskilt originellt band, men det gör verkligen vad de kan av sina förutsättningar.

”Emission Of Sins” handlar rätt igenom om kompetent ölhävarhårdrock som lånar mer än tillåtet från historieböckerna, men kommer undan med det utan en enda anmärkning. Plattan är tung och melodisk på samma gång och går aldrig till några ytterligheter. Gitarrsolon släpps fram, om än i återhållen skala. Du kommer som lyssnare knappast att bli golvad, men jag garanterar att du heller inte kommer att ha tråkigt under de cirka 40 minuter som plattan snurrar. Det här är feel good helt enkelt.

Bland favoriterna som jag snabbt och enkelt pillar in i lämpliga playlists antecknats med fördel tungt gungande Where Angels Die, fyndiga For My Family And Satan och In Flames-minnande instrumentalen Moving On. Så mycket mer än så behöver egentligen inte sägas om den här ”feel good”-plattan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Birdflesh

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner