Joyzine.se


Recension - Skiva

Flagellation
Incinerate disintegrate, 2007
Skivbolag: Last Entertainment
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-05-29
Hemsida: www.flagellation.net

Inledningen av sex låtar långa ”Incinerate Disintegrate” skvallrar om att allstarkonstellationen Flagellation är ett riktigt köttigt death metalband. De inleder i rasande tempo och med en approach som är överkörande snarare än inbjudande. Ganska kul, men i längden förmodligen ganska enformigt.

Något medlemmarna – som även har fingrarna ibland annat Insision, Machinery och F.K.Ü – också tycks ha insett. Med speltiden hittar de in i ett betydligt mer episkt anslag. Att börja jämföra dem med melodeathscenen vore inte rättvist, så pass lättillgänglig blir aldrig ”Incinerate Disintegrate”, men Flagellation hittar fram till ett tämligen trevligt melodispråk. De mixar upp sina köttiga riff med svidande gitarrslingor och på sina håll, som i Jonas Kjellgren (Scar Symmetry)-gästade Threshold Of Madness, till och med körer.

”Incinerate Disintegrate” är ett stycke trevlig death metal som på intet sätt måste skämmas för sig. Men samtidigt som Flagellation levererar kompetent förblir de något anonyma. Skivan har egentligen ingenting som tydligt skiljer ut gänget från några andra. Något som gör dem till en trevlig parentes, men inget att verkligen yvas över.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner