Joyzine.se


Recension - Demo

X Point Enemy
Blackstrap
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-11-10
Hemsida: www.xpointenemy.com

När X Point Enemy senast avhandlades här på Joyzine var Emilie Aunes dom att sångaren Alexx var den som drog ner helhetsintrycket. Det är ett faktum som står fast när herrarna nu försöker imponera med tvåspårssingeln ”Blackstrap”. Alexx är utan tvekan den svaga länken i det här rockkollektivet med sin obalanserade röst.

Däremot har gossarna hittat hem riktigt bra musikaliskt den här gången. I inledande The Devil Within har de, trots att riffen känns igen, svarvat ihop en riktig dunderhit. En melodi som klippt och skuren för en whiskeyindränkt livescen med sprutande testosteron och halvnakna flickor vid scenkanten. Precis så genretypisk och klichéfylld är X Point Enemys rockmusik, men känslan är att det är så rätt. Det är precis så här bandet ska attackera sin musik.

Att det är duktiga musikanter vi snackar om fick ni veta redan i recensionen av ”Ballet on the brinks” och gänget gör inget avkall på det den här gången heller. ”Blackstrap” är tight, svängig och precis lagom smutsig. Hade det inte varit för att Worm's Eye View känns som en något svagare låt än öppnaren och det faktum att Alexx fortfarande har lite för mycket att jobba på som sångare hade betyget kunnat springa iväg ännu högre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

X point enemy ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner