Joyzine.se


Recension - Skiva

First Band From Outer Space
Impressionable sounds of the subsonic, 2006
Skivbolag: Transubstans
Av: Christian Stenbacke
Publicerad: 2006-06-20
Hemsida: www.fbfos.com

På med rymddräkten och forma Vulkanhälsningen (ni vet, Star Trek-Spocks patenterade hälsning där han formar handens fingrar till ett V), det är nämligen dags för ett återbesök från yttre rymden. First Band From Outer Space är på gång med fullängdsplattan, ”Impressionable Sounds Of The Subsonic” och det är spacestonerrock för hela slanten.

Senaste jag hade rymdrockarna under luppen tyckte jag att det flummades iväg något alldeles förskräckligt. Det fanns även en del element som verkligen testade min gräns för vad som egentligen får och bör kallas för musik. Den här gången är det dock annorlunda. Det känns som om JohanFromSpace, StarfighterCarl, SpaceAceFrippe, och allt vad de heter, har hittat sin stil. Det handlar fortfarande om rätt skön, effektdränkt, progressiv rock men utsvävningarna känns mer naturliga och håller sig inom ramen för vad som är lyssningsbart. Det ligger också en genomarbetad känsla över skivan, ljudbilden är imponerande och låtarna flyter vackert in i varandra där helheten framträder tydligt. Jag måste även påpeka att flöjten som instrument verkligen är underskattad, i en sådan här flowerpowermiljö (från yttre rymden givetvis) gör den sig perfekt.

Tyvärr håller rymdrockarna inte samma höga kvalité skivan ut. Jag började ana oråd redan i det minst sagt sövande bongotrummpartiet i Gröna Händer, trots den riktigt svängiga och sköna avslutningen på låten. Avslutande Todo Pasara och Mission Completed kommer sedan inte alls upp till den nivå som präglar första delen av skivan.

Jag vet inte riktigt om jag tycker om att det blandas språk. En liten petitess kanske men Utan att veta och Gröna Händer hade nog gjort sig aningen bättre om de likt sina resterande låtkamrater framförts på engelska. Som helhet tycker jag ändå om ”Impressionable Sounds Of The Subsonic”, främst för att den är ett riktigt lyft gentemot ”We’re Only In It For The Spacerock” från 2005. Synd bara på den något lama avslutningen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

First Band From Outer Space (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner