Joyzine.se


Recension - Skiva

Sotahuuto
Vastarintaan, 2009
Skivbolag: Bullroser Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-09-16
Hemsida: www.sutahuuto.com

Kristen plakatviftarmetal på finska? Ja så vitt jag kan begripa är det precis vad vi har att göra med här och det är helt okej med mig så länge musiken är just så här vital.

Sotahuuto hade lika gärna kunnat sjunga om svalor som häckar eller Bosse bildoktorns smutsiga kalsonger. Jag förstår inte ett ord av gruppens lyrik och faktum är att det inte direkt hörs att språket är finska heller. Så till vida man inte lyssnar oerhört noga förstås. Språket och budskapet sätter således inga käppar i hjulet för den musikaliska upplevelsen, även om man kan tycka att finnarna kunde ha gjort det lättare för sig.

Sett enbart till musiken är ”Vastarintaan” nämligen ett tämligen potent stycke muskelmetal. Jag finner kopplingar till både Fear Factory och Pantera när Sotahuuto (översätts till krigsrop eller liknande om jag uppfattat saken korrekt) kavlar ut sin stela men samtidigt dyngfeta metal. På sina håll skulle man kunna skära riffen med kniv om man hade velat.

Särskilt originellt är det kanske inte (om man bortser från det faktum att gruppen sjunger på finska, vilket förmodligen skrämmer bort fler lyssnare än det lockar), men kompetent och smått underhållande är det likväl. Hade Sotahuuto bara haft den goda smaken att gå sin potentiella publik till mötes hade det här säkert kunnat bli stort. Men att översätta texterna till engelska i konvolutet räcker liksom inte till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner