Joyzine.se


Recension - Skiva

Chickenfoot
S/t, 2009
Skivbolag: Edel
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-17
Hemsida: www.chickenfoot.us

Det finns en specifik anledning till varför jag intresserar mig för Chickenfoot. Van Halen-nissarna Sammy Hagar och Michael Anthony och gitarrvirtuosen Joe Satriani i all ära, men utan trumslagaren Chad Smiths medverkan hade jag förmodligen högaktningsfullt valt bort att bekanta mig med Chickenfoot.

När herrn som i så många år begåvat Red Hot Chili Peppers musik med djup och ett intrikat sväng testar vingarna i ett nytt projekt måste jag bara lyssna. Och visst hör man att det är Smith som vevar bakom pukorna. Hans taktfasta pumpande känns igen och i Turnin left tillåts han rent av sväva ut i gammal god jamanda. Men tyvärr är det här självbetitlade debutalbumet inte riktigt vad man hade kunnat hoppas.

Anledningen är enkel. De övriga bandmedlemmarna i supergruppen har tagit med sig ett större inflytande än vad Smith har gjort. ”Chickenfoot” handlar i stort sett bara om melodiös hårdrock där Sammy Hagar och Joe Satriani ges störst utrymme (trots att det är firma Smith/Anthony som står för det intressanta). Det är klassisk rock som det knappast hade behövts ett så här stjärnfyllt garde för att fästa på tape.

Det är givetvis en väldigt kvalitativ platta och några av låtarna skulle naturligtvis kunna platsa på justa sommarsamlingar. Men i längden är det inte särskilt intressant. Det känns som slöseri med talang att Chad Smith ska sitta och trumma till solohårdrock istället för att jobba med nytt RHCP-material.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner