Joyzine.se


Recension - Demo

Dandelion
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-15
Hemsida: myspace.com/karintrubadur

Någonstans på gränsen mellan visa och singer/songwriter befinner sig Dandelion. Hon trevar sig försiktigt fram genom målande berättelser och letar fumligt efter ett artistiskt uttryck som känns stabilt. På den här demon närmar hon sig, men har ändå en bra bit kvar.

Framförallt har sångerskan en tendens att vilja sjunga en aning för högt. Det blir efter ett tag lite jobbigt att lyssna till och flera av de här berättande låtarna hade faktiskt tjänat på att plockas ner några steg i registret. Det hade gett en lite mörkare, mer melankolisk och hopplös känsla som jag är ganska säker på hade klätt Dandelions tonkonst riktigt bra.

Men jag ska inte klaga allt för mycket. Det rör sig ändå om en duktig trubadur under utveckling. Det här är en demo som bör ses som ett steg i sökandet efter det perfekta uttrycket. Det som kommer att lyfta Dandelion till ytterligare en dimension. Med det som basis väljer jag att betrakta det hiskeligt hemska reggaenumret Vargtimmen som ett olyckligt experiment som inte kommer att komma tillbaka och störa karriären framöver.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Dandelion ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner