Joyzine.se


Recension - Skiva

The World
...according to Brent Hunter vs Nina Ramsby, 2009
Skivbolag: Brus & Knaster
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-06-15
Hemsida: myspace.com/theworldaccordingto brenthuntervsninaramsby

Jag håller för tillfället på att läsa David Baldaccis ”Last Man Standing”. Det är långt ifrån hans bästa roman, men bjuder ändå på den sugande spänning som hans författarskap gjort sig känt för. Och den blir faktiskt bättre av att läsas med The World som soundtrack.

Den musik som Brent Hunter och Nina Ramsby skapat tillsammans under fyra års tid är nämligen omärklig samtidigt som den är oerhört integritetsfull. Den blir aldrig ett distraktionsmoment, men tillför ändå ett helt nytt spektra av känslor och färger till det sammanhang där den spelas.

Mycket av den känsla som finns i den musik de här två sökarna skapat tillsammans har förmodligen uppstått genom att de arbetat totalt förutsättningslöst. På var sin sida om Atlanten (de två första åren hade de inte ens mötts i verkliga livet) har de arbetat med varandras idéer. Klippt och komponerat, sjungit och reflekterat. Resultatet är 22 aningen sömniga spår som bygger mer på just känsla än på sin substans som kompositioner. Det är akustiska gitarrsträngar som möter tunga elektroniska beats och två trevande sångröster som kompletterar varandra väldigt väl. Som sagt, stämningsfullt!

Jag lyssnar mig igenom ”...according to Brent Hunter vs Nina Ramsby” gång på gång medan sidorna avverkas. The World är inte det bästa av Nina Ramsbys alla oräkneliga projekt, men bjuder ändå på den genuina kvalitet och känsla som allt hon dedicerar sig till verkar handla om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2009
Årets bästa 2012 enligt Jonatan Rosenberg
Kruger (2010-01-01)
The Nightchild (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner