Joyzine.se


Recension - Skiva

Random Sound
The World As We Know It, 2012
Skivbolag: Random Sound Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-10-17
Hemsida: www.randomsoundonline.com

Omslaget och trycket på själva den fysiska skivan föreställer en lilaskimrande discokula och just likt en dj som inte riktigt är på topp saknar Random Sound riktigt röd tråd i vad de framför. Även om tanken är god blir slutresultatet aningen haltande.

Problemet är, precis som i fallet med en ostadig dj, att det spretar lite för mycket åt olika håll på ”The World As We Know It”. Lika lite som man i dj-båset kastar sig från slick r'n'b rakt in i slamrig pop, lika lite bör arenarock ställas sida vid sida med sunkig soul på en fullängdare.

Som helhet är Random Sound en intressant grupp och det stora soundet och skickliga musicerandet på ”The World As We Know It” bör applåderas. Inget snack om den saken. Men jag vill ha mer, jag vill att gruppen ska skimra i sin fulla prakt så som de gör i sina bästa stunder. I poppigt snygga You Will Shine och storslagna arenarockdängan Control är de snudd på fantastiska. Det är låtar som alla bör höra.

Men när de ställs sida vid sida med ett vedervärdigt stycke funksoul som Say What You Want tappar gruppen inte bara allt vad rim och reson heter utan även den där röda tråden.

I pressreleasen berättar Värnamo-ligan glatt att de jobbat länge på att finslipa sin musik inför den här skivan. Till nästa gång borde de dessutom satsa på att finslipa ett enhetligt sound...och då menar jag förstås inte att de ska traska i den hiskeliga soulriktningen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Random Sound ()

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner