Joyzine.se


Recension - Skiva

NitroDive
Breaking the silence (ep), 2009
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-04-16
Hemsida: www.nitrodive.com

Jag tror inte att NitroDive vill så mycket mer med sin rockmusik än att den ska ha ett konstant driv och kunna tilltala många människor. Helt rätt tänk! ”Breaking the silence” bevisar att det är just detta trion gör allra bäst.

Genom fem låtar visar gruppen upp snabb och explosiv rockmusik som inte gör avkall på melodierna. Inte något vidare originellt eller uppseendeväckande således, men definitivt kul att lyssna på. Hård rock (inte hårdrock!) behöver inte så mycket mer än energi och pondus för att åstadkomma vad den skapats för.

I ett tjusigt ljud rattat av Henryk Lipp (The Hellacopters, Millencolin, D.A.D) bjuder NitroDive på låtar som inte alls skulle skämmas för sig på exempelvis Bandit. Titelspåret har starkast refräng (som om man vill göra beskrivningen enkel för sig drar lite grann åt poppunken), men materialet är ganska jämnt och framförallt energiskt. Den välstylade trion är kanske lite för hård för att gemene man ska kunna ta till sig ”Breaking the silence”, men de är utan tvekan en stor marknad på spåren. Inget favoritband, men definitivt ett som kommer omnämnas i positiva ordalag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner