Joyzine.se


Recension - Skiva

Fredrik Swahn
Ut i livet, 2009
Skivbolag: Swahn Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-09
Hemsida: www.fredrikswahn.se

Jag har inte den blekaste aning om vad Fredrik Swahn vill med sin solokarriär. Men oavsett vad avsikten är med ”Ut i livet” är det hans erfarenheter från musikalscenen som omedelbart tar överhanden. Många av låtarna på denna, hans andra, soloskiva är textbaserade popmelodier som skulle ha kunnat sorteras in under trubadur eller singer/songwriter, men Swahn låter som en lite billigare Peter Jöback när han sjunger och omedelbart drar musikalkänslan in.

Det är ingen anmärkning i negativ bemärkelse, så väl sånginsats som arrangemang är starka, men jag är inte helt säker på att det var det som Fredrik Swahn ville. I musikalens lite glättiga form går de oftast ganska djupa och känslofulla texterna en tynande tillvaro till mötes. Eller så är det bara jag som är cynisk…

Kanske är jag rent av ute och cyklar helt och hållet. Det kanske var precis så här Fredrik Swahn ville att det skulle bli. Ibland får jag rent av känslan av att han vill göra större affär av att skivan är svanenmärkt än musiken som faktiskt ryms på den. I konvolutet har han ett positivt citat av en ”inspiratör” istället för någon musikalisk personlighet. Kanske försöker han medvetet flytta fokus.

Som sagt, jag vet inte ett skit om vad Fredrik Swahn vill med sin solokarriär, men ”Ut i livet” är en platta med stark musikalpop, omedvetet eller inte. Låtarna fäster och sångsvanen briljerar, det här är som gjort för P4. Enda frågetecknet är om det finns livslängd i paketet. Det brukar ju vara den här typen av musiks akilleshäl.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner