Joyzine.se


Recension - Skiva

Odd Hagel
S/t, 2008
Skivbolag: Les Congo Entertainment
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-02-01
Hemsida: www.oddhagel.se

Det sägs i en sådär eländigt tradig floskel att hoppet är det sista som överger människan. Det är ren och skär lögn. Hoppet flyger genom fönstret redan i ett tidigt stadium. Människan är inte dummare än att hon förstår när det är kokt, när chanserna är förbrukade. Drömmarna däremot, de lever kvar ända in i slutet.

Det måste vara drömmarna som håller Odd Hagel under armarna. Han vet mycket väl att han aldrig kommer bli någon stor singer/songwriter eller trubadur. Både talangen och åldern talar emot något större genomslag och hoppet om att ett sådant ändå sa stå för dörren har förstås slocknat. Men drömmen om hur det skulle vara om det ändå hände brinner så intensivt att Odd Hagel investerar hela sin själ i en självbetitlad platta som kan skänka njutning åt åtminstone en mindre samling dedikerade lyssnare.

Odd Hagel lirar både blues och rock till sina svenska texter och vill väl på något sätt vara en mjukare variant av försupne Ulf Lundell. Han berättar ofta ganska banala kärlekshistorier (Ge mig lite kärlek är rent genant) och har i ärlighetens namn ingen vidare spetsig penna eller lurig berättarröst. Odd Hagel är rätt upp och ner ganska lagom både textmässigt och musikaliskt.

Det här självbetitlade verket är ganska oförargligt. Man skulle kunna sätta på det som bakgrundssoundtrack vid fest och ingen skulle opponera sig, men ingen skulle heller gå hem och genast ladda ner melodierna. Odd Hagel underhåller och gör inte en fluga förnär med sina stapplande rim och sin gemytliga sångröst. Hans skiva är en typisk sådan där som aldrig kommer få någon större uppmärksamhet, men som ändå är existensberättigad eftersom den håller en ensam musikants drömmar vid liv.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Anette, 2009-02-09 22:28:00 (81.233.108.74)

Jag undrar om Mjörnberg verkligen har lyssnat på Odds skiva? Lyssna en gång till. För mig är Odd 5/5. Jag har verkligen lyssnat på CD och den glädjen som Odd har till musiken finns inte hos många. Han älskar att skriva musik som kan glädja andra. Han har en ödmjukhet till alla som lyssnar på honom. Odd har gett mig och många andra en otrolig glädje genom att få lyssna på hans musik. Jag kommer att njuta av att få lyssna på honom i många år till. Detta gör mig glad. Jag kommer att lyssna med hjärtat för Odd´s musik berör en rakt in i hjärtat stolt över att ha hans CD i min samling och jag hoppas på många fler som ska pryda min hylla. Tack Odd för den glädje och kärlek till musiken som du har. Ge aldrig upp den. Den är för värdefull.

Maria-Pia Westin, 2009-02-09 11:49:47 (78.69.90.146)

3 av 5 möjliga är ju kanon goa points. Undrar om denne skribent är medveten om att han ger 3/5 o sedan skriver som om de vore 1/5.Påhopp så de visslar om det "försupne Ulf Lundell"liksom ofta att man lyssnar på Mjörnberg som lägger ribban så lågt. Själv hade jag ingen aning om vem denne Odd Hagel var tills jag köpte cd:n efter att ha hört honom på Kronobergstoppen (där låg han etta o tvåa i flera veckor.Så gick det med Mjörnbergs teori om att det skulle vara en mindre skara. Allt är relativt iofs lille Mjörnberg.Du skriver att ingen skulle ladda ned hans musik, så det är legalt nu igen då menar du. Eller är det också ett eget påfund från din sida. Ett tips Mjörnberg kasta din svenska avundsjuka, lyssna sedan en gång till. Du ska se att du mår bra sedan.Krya på dig Mjörnberg

Jenny Lundberg, 2009-02-02 11:34:57 (212.37.99.114)

Det är nog många som undrar vad du har för musiksmak, troligen ligger inte ditt hjärta hos vaken Ulf Lundell eller Odd men det finns såååå många andra som njuter av denna musik och spelar den och verkligen njuter av dessa texter!!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner