Joyzine.se


Recension - Skiva

Vipe Out
Dig your way out, 2009
Skivbolag: Adore Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-27
Hemsida: www.vipeout.com

Bandnamnet lämnar inte det minsta uns av tvekan kring vad det är för musik Vipe Out påbjuder. Det här är rock’n’roll med ett gäng som smugit i utkanterna av varenda garage, lärt sig riff, klichéer och poser till perfektionens gräns och sniffat på minsta lilla oljebestruken mutter. Det är ett band som gjort sin läxa så väl att de kan sitt Backyard Babies-driv och sina Guns n’ Roses-slingor i sömnen. Inte konstigt att de så stolt kan bära upp ett bandnamn som Vipe Out.

So far so good som det brukar heta i de lärdas skrifter. Men de brukar ju ofta finnas problem med allt för stor perfektion. Jag vet inte om jag vill påstå att det är just så med Vipe Out, men ”Dig your way out” känns som ett stort, stort skal utan vidare imponerande innehåll. Som en tjusig julklapp som visar sig vara tom.

Gruppen har hittat sitt sound alldeles utmärkt någonstans mittemellan Backyard Babies ”Total 13” och deras senare lite mer gubbiga plattor. Det låter fantastiskt och hemtamt, men det är just bara ett sound. 14 låtar som låter som man vill att rock’n’roll ska låta, men som aldrig stannar kvar. Det har blivit för mycket sound och för lite som fäster på något märkligt vis. Det är inget problem, men kanske en skönhetsfläck.

”Dig your way out” är ganska underhållande, något annat försöker jag inte påstå. Men vill ni ha något som verkligen säger något är det nog bättre att köpa valfri Backyard Babies-platta från första halvan av 2000-talet.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner