Joyzine.se


Recension - Demo

Eternity Remains
Uncurbed
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2009-01-05
Hemsida: myspace.com/eternityremains

Det är lockande, för att inte säga omöjligt att inte dra upp Avatar (som passande nog plockat med sig dessa slynglar som förband en gång) när man ska föra Eternity Remains på tal. Upplägget tycks nämligen vara precis detsamma. Unga skickliga musiker som växt upp på västkusten, anammat dess sound och låtit dröja sig kvar där 90-talsmanglet började övergå i mer moderna tongångar.

”Uncurbed” har samma råhet och gitarrharmonier som en gång utmärkte In Flames och som på senare år också kommit att stå som signum för Avatar. Men här finns en viktig skillnad. Där Avatar redan på snorungestadiet (inte för att de hunnit bli så gamla nu heller) visade upp enorm skicklighet och sinne för intrikat låtskrivande haltar Eternity Remains en aning.

Visst har grabbarna plöjt ner deg i produktionen - det låter bra - och de är definitivt inga dåliga musiker, men det hörs så att säga att det fortfarande är ett band in the making. Att det är en orkester som inte står precis framför dörren på väg ut ur demofloran. Sången är lite för skrikigt entonig och de fräsigaste riffen lite för stappliga för att ”Uncurbed” ska kunna tas för en riktig fullängdare.

Man skulle om man var på det humöret kunna klanka på att materialet inte är originellt, för det är det verkligen inte, det låter som några som härmar Avatar. Men va fan, göteborgarna var inte heller särskilt originella när de kom fram (och det kan väl diskuteras om de ens är det idag) och det här handlar om några tuffa snubbar på 18 bast. ”Uncurbed” handlar om att hitta en form och lyckas Eternity Remains med det kommer visheten att hjälpa dem på traven. Alla är vi barn i början, men här finns potential för mer…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Balder, 2009-01-20 00:35:07 (81.231.146.3)

Fan Eternity Remains e Det bästa underground-bandet jag någonsin sett live!

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner