Joyzine.se


Recension - Skiva

Birds Of Avalon
Bazaar Bazaar, 2008
Skivbolag: Volcom
Av: Carl Potvin Johansson
Publicerad: 2008-12-19
Hemsida: www.birdsofavalon.com

Birds Of Avalon är en kvartett från North Carolina som med ”Bazaar Bazaar” gör sin albumdebut.

De första två låtarna låter mycket klassisk rock. Även om det kanske är lite hårdare än en del av de låtar som finns på Absolute Classic Rock-skivorna, är det ändå rätt mycket i de vattnen. Gitarrsolona låter farligt likt något Guitar hero-nummer. Jag vet inte varför, men det är något med ljudet och det omslingrande melodiska spelandet.

Den klassiska rock-känslan och Guitar hero-vibben sitter visserligen i, men det blir ganska snart mer än så. Amerikanarna lugnar ner sig och börjar sväva ut i lite mysgroove med pulserande basgång och mjukt värmande keyboardspel. Det blir även lite mer psykedeliskt när de låter spacebluesen flöda. De gör skäl för sin titulering som prog-rock, och slänger även in lite flöjtspel, och på något ställe dyker det även upp en sitar.

Men mer intressant än så här blir det inte, och det är varken överväldigande eller stinkande. Det är helt okej (klassisk) rock med inslag av space, psykedelia och prog, men tyvärr med ganska liten karaktär. Det lyfter, eller tänder aldrig riktigt till.

Birds Of Avalon var tidigare i år ute på turné med kanadickerna i Black Mountain, ett band som jag tycker har odlat en egen själ och integritet, värd att ta till sig av.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner