Joyzine.se


Recension - Skiva

The Morlocks
Easy listening for the underachiever, 2008
Skivbolag: Go Down Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-12-01
Hemsida: www.themorlocks.net

Som ni vet, återföreningar är alltid vanskliga, men här har ni ett gäng som faktiskt gör det riktigt charmigt. Under ledning av frontmannen Leighton Koizumi släppte The Morlocks några uppskattade plattor på 80-talet och nu när återföreningsvinden blåser starkare än någonsin kunde han inte stå emot längre. Bandet var tvunget att komma tillbaka.

Det bästa (och också charmigaste) med ”Easy listening for the underachiever” är att det låter som om den lika gärna skulle kunna vara inspelad när det begav sig förr om åren. Här handlar det inte om att komma tillbaka och saluföra någon halvdan produkt genom att surfa på bandnamnet. The Morlocks plockar upp där de slutade som om tiden stått still och gänget inte åldrats en dag. Plattan bjuder på smutsigt sjavig garagerock som är lika punkig som den är intensiv.

Det är alltid svårt att sätta en stämpel på den här typen av musik – garagerock är alltid garagerock och ska väl inte analyseras så mycket mer än så – men att kalla dem för ett mindre poppigt Ramones är inte att ljuga. Gruppen har samma frenetiska attityd och glöd som New Yorks finaste hade när de stod på sin topp. Sen ska materialet givetvis inte jämföras närmare, det vore inte till The Morlocks fördel. Även om Dirty Red och Till The Wheels Fall Off är lysande uppvisningar.

Men ändå, herrarna klarar sig helt och hållet undan återföreningstjatet, ”Easy listening for the underachiever” är tillräckligt vital för att stå helt och hållet på egna ben. Det är en sjudande påminnelse om hur det lät när punken fortfarande var en spännande musikstil och när utrustningen i ungdomarnas garage var undermålig och aldrig länkades samman med ProTools.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner