Joyzine.se


Recension - Skiva

Phazm
Cornerstone of the macabre, 2008
Skivbolag: Osmose Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-29
Hemsida: www.truephazm.com

Det går inte att avfärda Phazm även om jag i vissa stunder skulle vilja göra det. Gruppen är nämligen lika briljant som den är lökig. Låter det märkligt? Det är det också. ”Cornerstone of the macabre” vägrar envist att ge ett konsekvent intryck.

I tider som dessa när raggarmetal och Volbeat står högt i kurs hos så väl kritiker som publik borde ett gäng som detta ha stora förutsättningar att slå sig fram. Phazm är i rättvisans namn betydligt hårdare än de framgångsrika danskarna, men genrerna ligger inte långt ifrån varandra. Vi kan snacka ett mindre dödsbetonat Entombed eller ett mindre svängigt Helltrain, ni begriper ändå poängen. Phazm spelar death ’n’ roll i någon mening. Att uttrycket sedan vägrar förbli konstant är en annan femma.

Stilen gruppen begagnar sig av är det verkligen inget fel på. Att Phazm sen gör mer eller mindre bra låtar kan man alltid diskutera, men vad som gör att plattan ibland framstår som oöverkomligt lökig är sången. I flera låtar skriks och gruffas det på behagligt sätt. Men allt för ofta nyttjar vokalisten en entonig stämma som framstår som en dålig parodi på Abbath i Immortal. Han tycker säkert själv att han är väldigt black metaltuff. Jag lider.

Så ”Cornerstone of the macabre” är oerhört ojämn och mer än så vet jag faktiskt inte vad jag ska skriva om skivan.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner