Joyzine.se


Recension - Skiva

Guillotine
Blood Money, 2008
Skivbolag: Pulverised Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-23
Hemsida: myspace.com/guillotine2007

Hur skulle det låta om Destruction och Slayer drack folköl tillsammans och spelade covers på varandras låtar? Förmodligen ungefär som Guillotine. Råbarkad snuskthrash är knappast något man förväntar sig av ett band baserat på Nocturnal Rites-medlemmar, men herrarna klarar sig med den äran.

Guillotine har, till stora delar på grund av nämnda heavy metalbands framgångar, inte existerat på tio år men när de nu gör ett återtåg till thrashscenen är det svårt att inte imponeras. Ensemblen tillför knappast något nytt till metalscenen, men ”Blood Money” (vars artwork föreställande ett gäng världsledare som viftar med sedlar och vinglas bland krigets ruiner är löjligt snygg) är en pigg injektion från ett håll som man inte riktigt räknade med.

Med ett driv värdigt Slayer och en lite smutsig vibb som är furstligt plankad från Schmier och hans gäng roar sig Guillotine i höghastighetskompositioner som balanseras upp av några mellantempopartier. Solon finns förstås här, men inte alls i samma omfattning som hos dräparna, vilket jag tackar för. ”Blood Money” kan tyckas vara anspråkslös och en aning bakåtsträvande, men just som sådant alster är det väldigt befriande så här 2008. Die/Live? Är den perfekta symbiosen av Slayer och Destruction.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner