Joyzine.se


Recension - Demo

Jonas Tunander
You took a piece of my heart
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-11-07
Hemsida: www.jonastunander.se

Enligt den korta pressinformation som bifogas ”You took a piece of my heart” var Jonas Tunander en kelgris hos spelfantasterna i flera år då han pysslade med elektronisk musik. Sen flyttade han till Falun, sadlade om till pop och gjorde något så schizofrent som att döpa sitt band till…Jonas Tunander. Det ska vi vara tacksamma för.

Det är i alla fall vad jag tänker när förstaspåret Self-pity is all you need ljuder. De elektroniska ljudfinesserna finns där i bakgrunden som garnering (och gör så genom hela demoinspelningen), men framförallt är det en melodisk fullträff av sällan skådat slag. Jonas sjunger utstuderat, ja nästan styltigt men samtidigt kaxigt, i verserna och exploderar sedan i en av årets allra starkaste poprefränger som kröns av delikat stämsång från en dam vid namn Gabriella Åström.

Gruppen använder sedan ungefär samma grepp och upplägg i övriga spår. Ofta med gott resultat, ibland lite tjatigt. Och det når såklart aldrig upp i Self-pity is all you need-klass. Men anslaget är intressant och medryckande, speciellt när det komponeras i upptempo. Det Jonas Tunander saknar i röstresurser tar han igen med attityd och det råder inga tvivel om att det här är något att bygga vidare på.

Jag har förvisso inte hört Tunanders electroskapelser, men något säger mig att han med full popbandssättning hittat ytterligare en dimension i sitt musicerande som ska bli väldigt intressant att följa.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner