Joyzine.se


Recension - Skiva

Born To Lose
Saints gone wrong, 2008
Skivbolag: I Used To Fuck People Like You In Prison Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-08-04
Hemsida: www.borntoloserocks.com

Hade jag hört någon av låtarna från ”Saints gone wrong” på radio hade jag lyft på huvudet och nickat gillande, men i efterhand inte haft en suck att komma ihåg vad gruppen eller låten möjligen kunde ha hetat. Det är en alldeles utmärkt sammanfattning av den här adrenalinstinna plattan.

Born To Lose från Austin, Texas lirar nämligen drivig punkrock som är bra, men inte fantastisk. Medryckande, men knappast oumbärlig. ”Saints gone wrong” är elva snärtiga allsångsanthems som garanterat får ölen att smaka godare, men som lika gärna skulle kunna gå att byta ut mot ett helt annat gäng med samma effekt.

Sådan är förvisso genren, det är svårt att sticka ut, svårt att bli odödlig när så många trängs om utrymmet. Men lite mer överraskning hade inte skadat. Born To Lose försvinner en aning för lätt i mängden.

Nu sitter jag dock med en nyöppnad Fosters i näven och dyrkar solen, ”Saints gone wrong” fungerar alldeles utmärkt som soundtrack. Chris Klinchs sluskigt ansträngda sång och punkrockrefrängerna som strävar mot himlen får allt att kännas ganska bra. Born To Lose är precis lagom.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Gloria Story (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner