Joyzine.se


Recension - Skiva

Victims
Killer, 2008
Skivbolag: Combat Rock Industry
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-06-02
Hemsida: www.victimsinblood.com

Det här går inte att förklara på ett vettigt eller begripligt sätt, men det är någonting med aggressiv musik i gränslandet mellan hardcore och skränig kängpunk. De flesta banden låter snarlikt, men ändå framstår vissa som så otroligt mycket intressantare än andra. Victims är ett av dem.

Formen är så enkel den bara kan vara. 16 låtar (varav 2 på svenska) på 24 minuter, argt, aggressivt och gnälligt (jajamensan, punkformeln ”världen är skit så det är bäst vi gnäller på allt och alla och gör det med musik som bara nåt ut till redan frälsta bidragstagare” går aldrig ur tiden). Det finns så många gäng som gjort precis samma sak på i stort sett samma sätt och ändå bara varit ruggigt ointressanta. Men ”Killer” slår riktigt hårt.

Framförallt finns här en smittande aggression och mitt i allt det arga lyckas trion vara ganska svängig. Någon bättre förklaring än så kan jag inte hitta till att just de här gossarna framstår som betydligt bättre än många andra.

Mer än så finns inte att skriva. ”Killer” är stabilitet personifierat. Konklusionen är att vill du vara säker på din hardcore är Victims ett säkert kort att förlita dig på.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Carnal Forge (2007-01-01)
Warvictims (2009-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner