Joyzine.se


Recension - Skiva

Story Of The Year
The Black Swan, 2008
Skivbolag: Epitaph
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2008-05-19
Hemsida: www.storyoftheyear.net

Det man inte har i originalitet får man istället ta ut i gott låtskrivande. Vem som helst kan med en rejäl portion inställsamhet och rätt uppbackning sälja uppåt miljonen plattor idag. Men att Story Of The Year tagit sig så långt som till ett tredje album och fortfarande är föremål för ett enormt intresse betyder bara en sak. De är en aning bättre än de flesta andra hypegängen på marknaden.

Originalitet är ett ord som det inte längre går att tala om när vi snackar sådan här emohardcore med stilsäker skönsång i kontrast till testosteronpumpande skrikverser. Allt är gjort, grupper plagierar redan varandra i tredje och fjärde led. Punkt, nu behöver vi inte snacka mer om det.

Desto viktigare då att göra riktigt bra grejer av redan kända ingredienser och det tycker jag faktiskt att Story Of The Year gör. Gruppens tredje album ”The Black Swan” – uppföljare till storsäljarna ”Page Avenue” och ”In the wake of determination” – är så väl befriande hårt som medryckande melodiöst. Främst fastnar jag i de stiligt arrangerade refrängerna där Dan Marsala visar sig från sin allra bästa sida. Snubben har förvisso en emostämma, men en tämligen snygg sådan.

Till skillnad från så många andra dagsländor har Story Of The Year verkligen tänkt igenom sitt material. Här hörs inget staplande utan verser och refränger flyter i varandra på ett friktionsfritt sätt. Mycket snyggt och produktionen klär in låtarna utmärkt med sin robusta framtoning.

Framförallt har gruppen skrivit medryckande låtar som lockar till fler lyssningar. Det är ingen slump att Story Of The Year kommit till tredje plattan i dagsländornas genre nummer ett och fortfarande känns fräscha. De har helt enkelt tagit sig tid att lära sig handskas med de ooriginella ingredienserna på bästa sätt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner